Η Melissa Arlio είναι μόλις 26 ετών, υγιής και ζει μαζί με τους γονείς της στο Wayne του New Jersey. Μεγάλωσε λατρεύοντας τα σπορ και το 2009 έτρεξε στον πρώτο της Μαραθώνιο. Η Melissa αποφάσισε να δωρίσει το ένα της νεφρό σε έναν άγνωστο το Μάρτιο, σύμφωνα με την εφημερίδα Huffingtpost. Στόχος της να ξεκινήσει μια «αλυσίδα αλτρουισμού» για νεφροπαθείς.

«Ο Θεός μου έδωσε ένα υγιές σώμα, πώς θα μπορούσα να μην το μοιραστώ με κάποιον που το χρειάζεται, προκαλώντας σε μένα μια πολύ μικρή βλάβη;» λέει η 26χρονη που αυτή την περίοδο αναρρώνει.

Η αλυσίδα λειτουργεί ως εξής: ο δότης δίνει το νεφρό του σε έναν ξένο και σε αντάλλαγμα ένα υγιές μέλος της οικογένειας του ανθρώπου στον οποίο μεταμοσχεύτηκε το νεφρό, δέχεται να δώσει με τη σειρά του το νεφρό του σε κάποιον άλλο άγνωστο. Η Melissa, πριν ξεκινήσει την αλυσίδα, δεν είχε ιδέα ότι κάποιος μπορεί να πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια. Δώρισε ουσιαστικά την καλοσύνη της ψυχής της, εμπνευσμένη από ένα άρθρο που είχε διαβάσει στο περιοδικό Glamour.

«Δεν είχα ιδέα ότι μπορούσες να κάνεις δωρεά σε έναν ξένο και η ανάρρωσή μου είναι τόσο εύκολη» λέει η Melissa επισημαίνοντας ότι η ανάρρωση διαρκεί συνήθως δύο εβδομάδες. «Αν συνειδητοποιήσεις ότι σώζεις τη ζωή κάποιου, οι δύο εβδομάδες δεν σου στοιχίζουν τίποτα» προσθέτει.

Η οικογένειά της τη στηρίζει, αν και στην αρχή αντέδρασαν με την απόφασή της να εγχειριστεί χωρίς ν’ αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας.